Idag är har Ebbe namnsdag. Den har vi firat med babysim och besök av Ebbes mormor. Vi åkte en sväng till Klädkällaren också, där mormor köpte väldigt fina kläder till namnsdagsbarnet. De tackar vi så mycket för!

När Ebbe föddes dröjde det fram tills den dagen då vi åkte hem att han fick sitt namn. Det var inte helt självklart från början, men det var ett namn som funnits med oss ett tag och ett namn vi båda tyckte var fint, och då passade det ju honom bra! Det är/var ganska ovanligt, men jag vet att det finns fler små Ebbe. Det är ett fint namn, så jag förstår dem :)

Det finns idag 4965 Ebbe i Sverige och såhär står det om namnet på Wikipedia:

Ebbe är ett mansnamn med flera möjliga ursprung. Dels är det en gammal dansk kortform av Esbjörn eller Asbjörn, där förleden es- eller as- betyder ’gud’, dels är det (liksom Ebba) en forntysk kortform av det gamla tyska namnet Eberhard som är sammansatt av orden Eber ’vildsvin’ och hard ’hård’, ’stark’. Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet.

image