Cirkusen fortsatte under helgen. Trots att Slash var lika pigg och frisk som innan vägrade Izzie att vistas i samma rum som honom. Gjorde dom det blev hon skogstokig.

Igår ringde jag veterinären för tips. Det är lite svårt att veta vad man ska göra, om man ska tvinga ihop dem, låta dem göra upp, eller om man ska skilja på dem. Hos veterinären visste de inte heller eftersom de inte visste vad det berodde på. Katter kan vara väldigt känsliga för väldigt små förändringar. Men jag fick 2 tips:
РK̦p en bok om katters beteende
РK̦p Feliway doftavgivare

Boken är beställd, och Feliway köpte jag igår. Vi märkte resultat nästan direkt. När jag satt i soffan och jobbade kunde jag ha en sovande katt på var sida om mig. Izzie morrar och fräser fortfarande en del på Slash, men det är inte lika hemskt som i helgen.

Feliway utsöndrar en slags feromon som verkar lugnande på katter. Det är samma feromon som utsöndras när katten stryker ansiktet mot något den tycker om, och samma feromon som utsöndras när kattmamman diar.
Inatt har vi kunnat ha dem båda fria i lägenheten, och det är ett stort steg. Ändå kan det dröja upp till en vecka innan Feliway gett full effekt.

Vi får se hur det utvecklar sig, men jag är åtminstone lite mer hoppfull nu än vad jag var i helgen. Det känns bra. Hoppas!

image