Långfredagen har spenderats runt Stenungsund tillsammans med makens familjen. Vi har åkt runt mellan olika ateljéer och kikat på konst. Även om det fanns mycket fint så var det mesta vi tittade på ganska dyrt, så det blev inget köpt. Däremot blev jag väldigt inspirerad till att rita och måla mer.

Jag känner att jag har blivit bättre på att rita med åren, fått bättre perspektiv och så. Och jag tycker nog att jag har blivit ganska duktig på att rita av, men det där med att måla på frihand känner jag mig inte helt hundra på.. Gör folk så när de målar landskap i t.ex. akvarell? Det kanske är något man blir bättre på om man övar? Tar de fram landskapet ur huvudet, eller sitter de och målar samtidigt som de ser landskapet? Well, att rita av porträtt (så som jag gör) är väl också ett sätt att träna, så jag fortsätter med det så länge :)

image