Jag tycker att det är ganska svårt att hitta en låt till detta eftersom jag ändå kan spela de flesta instrument som ingår i ett band. Och om jag skulle hitta en låt som jag skulle vilja kunna spela på instrument så är det väl bara att lära sig. Man behöver ju inte gå och drömma om man verkligen vill.

Men jag får väl ta en låt som jag inte kan ännu, och som är så avancerad så att den kräver lite extra för att kunna spelas. Porcupine Tree är ett gäng superskickliga musiker som jag fick äran att se i Lund 2009. De har redan varit med här i bloggen och 30 låtar tidigare (dag 10). Låtarna kan verka enkla, men det finns så många småelement i dem som gör att de blir perfekta.
Lyssna och njut.

 

Porcupine Tree – Train


Train set and match spied under the blind
Shiny and contoured the railway winds
And I’ve heard the sound from my cousin’s bed
The hiss of the train at the railway head

Always the summers are slipping away

A 60 ton angel falls to the earth
A pile of old metal, a radiant blur
Scars in the country, the summer and her

Always the summers are slipping away
Find me a way for making it stay

When I hear the engine pass
I’m kissing you wide
The hissing subsides
I’m in luck

When the evening reaches here
You’re tying me up
I’m dying of love
It’s OK

 

(Ursäkta mig, men jag får gåshud när jag lyssnar på dessa herrar, ifall ni ville veta)