Hur röstar Incka i EU-valet?

Jag gjorde precis ett test på Aftonbladets hemsida. Nyttigt får jag säga, för jag har inte riktigt vetat hur jag ska rösta, men rösta ska jag. Här ser ni mig på valkompassen:

Efter att jag räknat in de frågor jag lägger störst vikt på kunde jag också se lite lättare vilket parti jag tillhörde mest:

1. Piratpartiet (79.2%)
2. Junilistan (68,8%)
3. Feministiskt initiativ (66,7%)
4. Vänsterpartiet (64,0%)
5. Miljöpartiet (61,5%)
6. Socialdemokraterna (60,0%)
.. sedan kom Moderaterna med 48,0% och resten av högerpartierna där under.

Måste säga att jag är lite förvånad över topp 3 på listan. Jag har ingen direkt koll på någon av deras ideologier, men om de tycker som jag gör, så okej..! Jag får helt enkelt ta och läsa på lite mer inför valet, för jag ska rösta.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Hm, jag fick i princip samma resultat (och blev ocks̴ f̦rv̴nad) som du i det testet Рmed dom partierna h̦gst upp. Man har ju h̦rt talas om dom, men jag har inte heller n̴n sțrre koll p̴ vad dom egentligen st̴r f̦r.

    Fast jag har ätit Piratpartiets pepparkakor när dom var på torget här i stan och fiskade röster :)

  2. Gjorde testet. Fick ganska liknande resultat med piratpartiet i toppen.

Kommentera