Innan jag blev mamma så undrade jag vad alla mammor tjatade om när det kom till tid och att göra sig iordning för dagen. Hur det kom sig att mammor bloggar om att de inte är klara för t.ex. stan förrän på eftermiddagen. Hur svårt kan det vara? Nu förstår jag.

Jag går upp tre-fyra (ibland fler) gånger per natt för att amma, byta blöja, underhålla bebis som inte vill sova. Varje gång man går upp får man räkna med att vara uppe en halvtimme-timme, det gör ju att man sover ganska mycket längre. Om jag får välja så är runt kl 11 lagom, men bebis brukar vilja gå upp vid 9. Då vill inte han ligga längre utan bli underhållen på alla sätt. Magen börjar komma igång så det blir en del blöjbyten. Första frukosten ska serveras, sedan den andra och tredje med. Jo, man kan tro att jag när en liten hob vid min barm eftersom han, precis som hober, älskar frukost. Sedan vill ju jag också gärna äta frukost mitt i allt det här. Ett tugg på mackan här och en sked med fil där… Man får anpassa sig, och det är lite jobbigt för jag kan bli på lite dåligt humör utan mat i magen, precis som bebis.

Om vi har tur kanske både jag och bebis har fått mat vid 12. Då kan vi börja fundera på att dra oss ut. Men först:
– Byt blöja
– Amma
– Leta upp något annat än mjukiskläder
– Kamma ut tofsen som man haft på huvudet i x antal dagar
– Borsta tänderna
– Sminka sig
– Byt blöja
– Amma
– Byt blöja
– Klar!

Hur lång tid det där tar beror helt på bebis, om han är vaken eller ej. Det är nog ganska lagom att dra sig ut framåt kl 14 på dagen, men helst hade jag nog tagit en power-nap efter morgonens bestyr då.

image