And I ride and I ride

Idag var jag på min andra ridlektion och jag fick rida på Ajax idag igen. Han tyckte inte att sadlingen var kul idag heller, men han blev glad när han fick morötter :) På tal om det fick jag en fin present av Wilma idag. Hon hade sytt en godispåse att ha morötter i till hästarna. Fin och praktisk!
Fick hjälp av Wilma att göra iordning Ajax inför lektionen. Skönt att ha med någon som kan, eftersom jag inte är helt hundra på allt än.

Lektionen gick bra. Jag kände att jag klarade av att trava, och faktiskt ha lite koll på tyglarna med. Ajax är en van ridskolehäst och gör gärna som de andra hästarna gör. Ibland är det smidigt eftersom jag lättare kan fokusera på annat (som att hålla mig kvar i sadeln), men det kan också vara osmidigt eftersom han inte alltid tycker att han behöver lyssna på mig.

Båda ridlektionerna har hursomhelst varit väldigt kul! Så nu satsar jag på att komma med i en nybörjargrupp och ta ridlektioner varje vecka till hösten.

image

Ajax och Wilma

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Åh, vad roligt! Hoppas du får plats i någon grupp till hösten.

  2. Me 2! Det var riktigt kul!

Kommentera