AjaxSå idag uppfylldes en dröm jag haft sedan jag var liten tjej. Jag fick min första ridlektion. Jag fick ju ridlektioner och ridkläder i födelsedagspresent av svärfamiljen, och idag var det dags för första lektionen. Vi hämtades upp vid 12 av makens familj för att sedan åka till ridskolan. Ajax hette den häst som jag fick rida på och Wilma hjälpte mig att göra iordning Ajax. Han var lite grinig och ville inte alls ha sadeln på så han började nafsa, men fick aldrig tag i mig :P

Väl inne i manegen fanns där 4 ryttare till som skulle ha lektion. 3 som varit där tidigare, och så en annan nybörjare. Vi fick lära oss att gasa, bromsa, styra och trava. Ajax blev mycket snällare när man väl kom upp i sadeln. Jag tyckte att det var jättekul! :) Det sista fick vi rida på en liten tur utanför ridhuset också.

Det var grymt bra träning, och jag har redan börjat känna av träningsvärken. Mest känns det i ljumskar och lår, men det börjar kännas i magen nu med. När man sitter på en häst rättar hållningen nästan till sig automatiskt. Som sagt, bra träning!

Jag har en till lektion inbokad och jag ser verkligen fram emot den. Tänkte se till att komma med i någon nybörjargrupp till hösten också. Kul dag!

I manegen