Jag tänkte tipsa om en app idag. Jag har ju försökt komma igång på riktigt med min träning nu det senaste, och en sak som gör träningen lite roligare är appen Healthy Heroes.

Man kan säga att Healthy Heroes är lite som ett spel där man får välja att vara antingen hjälte eller skurk. Dessa två grupper tävlar mot varandra, och när man tränar så ger det poäng och fina egenskaper samtidigt som man får erfarenhet och kan stiga i ranking. Hjältarna och skurkarna tävlar om att ta över platser. Om många hjältar tränar på samma ställe kan de ta över den platsen, och då vill det ju till att skurkarna tar tillbaka den.

Det kanske låter avancerat, men det är det inte. När man börjar träna så startar man helt enkelt appen och fyller i vad man ska träna. Om man ska träna på gym, simma, spela fotboll eller annat på en specifik plats kan man låta telefonen ligga kvar i skåpet i omklädningsrummet. Ska man däremot ut på promenad, eller så, är det bra att ha telefonen med sig eftersom den kopplar upp sig mot GPS och håller koll på hur långt och länge du har gått.

Appen är gratis och finns till både iPhone och Android. Den är fortfarande under utveckling, men har stor potential. Speciellt eftersom den redan är så bra! :)

Howtoplay