Låååångt inlägg kräver låååång titel, såklart!

Jag tänkte ta o sammanfatta min Kalmar-resa i det här inlägget :) Ursäkta om jag skriver alltför långt och osammanhängande, men just nu har jag sån himla blogg-lust, och allt vill komma ut. Det blir way2långt att bara publicera sådär (bloggstartsidan blir 7 mil lång då) ^^, så om Du vill läsa, klicka på länken:

Måndag
Vaknade hemma hos mamma o pappa, i skogen, kl. 6, åt frukost och satte mig i bilen för att påbörja resan mot Jönköping. Blev aningen sen, stackars Soph fick vänta på mig. Hämtade upp henne strax utanför Jönköping. Och jag fick en födelsedagspresent utav henne!! :D En ”massage-oljs-sten” från Lush, tack Soph!! Me like! ^^

Vi ankom till Kalmar kl. 10.55. Träffade Kenneth i lobbyn på Svanen (vårt vandrarhem) och han hjälpte oss bära in grejerna. Sedan gick vi för att kika och fika på Kalmar Nyckel. Man kände sig ganska lost bland alla coola campus-elever.. Men så blev klockan 13 och Johan (program-ansvarig) kom och visade oss runt i ”Nyckeln”. Fint var vad det var! Man fick ansikten på lärare och klasskamrater såklart. Gick förbi ett klassrum där elever från campus-klassen satt och laborerade (med samma uppgifter som vi haft) i grupp, och Johan var helt okej med det.. WHAT?!! Många av oss distansare har knappt vågat diskutera något om labbarna på msn eller så, för då kanske det skulle vara fusk, men vi hade fel.. Gutt!

Efter rundvandringen var det tentAAAAHHH ;P (jag är trött) och den gick inte bra! Den var jättekonstig och det var bara runt 4 personer som blev godkända (och då är vi väl en hel del elever på både distans och campus). Jag hade 14 rätt av 60 poäng. Det är verkligen inte jag, att få så dåliga poäng.. Helt galet. Man blev riktigt nedslagen och dagen var förstörd.

Gick tillbaka till Svanen, tog bilen till McD och åt. Handlade frukost och gott till morgondagens tenta. Tillbaka på Svanen igen så satte vi oss på Kenneths rum och pluggade inför JavaScript-tentan. Efter att ha gjort det i några timmar gick vi ner till lobbyn och satte oss. Socialiserade med klasskamrater, lärde känna och fick ansikten på :) Trevligt, trevligt.

Tisdag
Upp kl. 6, äta frukost och bege sig mot tentalokalen. Den skulle vara i ett torn. Gissa vad besvikna jag & Soph var när vi inte fick sitta högst upp i tornet, utan i nåt tråkigt hus istället. Fan. Falsk marknadsföring.

Tentan gick okej. Jag ligger någonstans runt gränsen för godkänt, får reda på resultatet om 2 veckor, så håll tummarna för mig! Efter tentan, promenad med klasskamrater till nån pizzeria Juventus(?), där jag åt fiskrätten. Sedan snabbt tillbaka till skolan igen för föreläsning. En lärare som vi haft tidigare hade den, hade aldrig sett eller hört honom innan, bara namnet och vad han skrivit liksom, så det var kul, och bra! Jag gillar riktiga föreläsningar!

Svanen sedan. Duscha. Socialisera i lobbyn. Sedan tog Rita med mig & Soph på sight-seeing i Kalmar, hon körde runt oss och vi fick se Slottet och fängelset. Kalmar är fint! Mötte sedan upp några ur klassen på Harrys, för att äta och ha det gott. Det blev vegetarisk planka för min del. Mums!! ^^ Det dök upp några ur campus-klassen också och vi bowlade med dom! Vi fick dock inga campusare i vårt lag. Det var jag, Soph (vi var ju tvugna att hålla sams om vi skulle köra hem tillsammans, säkrast att vara tillsammans då) och David. David var ny för mig. Har inte vågat prata med honom tidigare, för han är så smart, men han var trevlig. Det gick sämst för mig i bowlingen, men jag hade kul iaf! :)

Satte oss ner efteråt och fick prata med campus-folk då, passa på att fråga om allt som man alltid undrat om lärarna o så. Mycket trevligt även det :)

Vi återvände nog till Svanen ganska tidigt, men blev sittandes i Lobbyn o tjôtade istället. Tisdagen var en bra dag!

Onsdag
Upp kl 6, efter att ha sovit 5 timmar. Minns att jag vaknade av att jag sa något, minns inte vad. Men Soph svarade mig med ett ”Mmm”.. Jag vågade inte säga något mer, ifall hon sov så ville ju inte jag väcka.. Undrar vad jag sa egentligen..?

Kl 8 var det föreläsning, även den var bra! En mycket inspirerande lärare, så det var kul att lyssna, och man förstod verkligen!! Riktigt skönt! På lunchen drog jag & Soph till McD – igen!

Sedan efter lunch fick vi laborera, och det var sååå bra. Alla satt vid varsinn dator och läraren gick runt och bara väntade på att någon skulle fråga något. Hallå?! Är det så det går till på riktigt..?! När jag labbar själv och stöter på något problem så sitter jag med det i 2 timmar minst, innan jag ens funderar på att fråga någon annan. Galet. På campus frågar man bara, så är problemet löst på en halvminut.

När allt det där var klart var vår tid i Kalmar över :( Sprang upp till lärar-korridoren för o leta rätt på kursansvarig för tentan som det gått så dåligt på. Av någon anledning hade de glömt att ge mig 3 poäng för en fråga… Förresten, jag kanske aldrig sa det, men de räknade om tentaresultatet, och då hamnade jag en poäng ifrån godkänt. Behöver inte göra om tentan, utan jag får göra en kompletteringsuppgift istället.

Fick se fler lärare i korridoren.. en var nog lite utav en ”besvikelse” för både mig och Soph.. han skulle ju ha sådär fint hår och var prydlig, men han såg inte alls ut som på kortet. Falsk marknadsföring. Fast han var nog iofs ganska snygg ändå, hade man tittat närmare på honom så..

Jag och Soph avslutade vår Kalmar-vistelse och körde hemåt, alldeles upprymda över hur bra det varit i Kalmar. Tankar om hur bra de på Campus har det, och hur gärna vi skulle gå där. Well, det kanske blir så. För det funkar inte att plugga såhär, jag orkar det inte mycket längre. Så som det ser ut nu kan det mycket väl bli en flytt till Kalmar i höst, för min del. Jag vill! och skulle må sååå mycket bättre av det. Hoppas att Soph är på!

Haha, det här blev ett låååångt inlägg! Och har du orkat läsa ända hit så måste Du skriva en kommentar. Annars kommer Arla-haren och skjuter Dig i magen.

1 kommentar

Lägg till →

  1. Haha! Vad som slår mig direkt är hur jobbigt det måste ha varit att skriva Soph varenda gång jag nämns :P För du skriver väl kod för hand … ? ;)

    Generellt kan man väl säga att hela Kalmar var en stor paradox som livnär sig på falsk marknadsföring. Jag menar, Tornet (!), en viss lärare och inte minst – mitt Byggare Bob-ägg! Ahhh …

Kommentera